Hyppää pääsisältöön
Monta työtä, monta osaajaa

English

Lumitöiden ABC

Lähettänyt Timi Penttinen La, 10.02.2018 - 15:20

Lumitöitä on mielestäni mukava tehdä, koska se on mielestäni hyvää asiakaspalvelua, vaikka se onkin fyysisesti raskasta. Mielestäni lumitöiden tekeminen on tärkeää työtä, jotta ihmiset pääsevät liikkumaan vapaasti, ilman pelkoa loukkaantumisesta.

Vauvaperheelle

Lähettänyt Anu Nurminen Ke, 03.01.2018 - 20:02

Vuosi vaihtuu, mutta lapsiperheiden elämässä arkea eletään myös juhlan keskellä. On koliikkia, unettomia öitä ja vanhempien väsymystä.

Itse kolmen lapsen äitinä tiedän mitä on kun vauva on tyytymätön. Vauva kitisee, annat maitoa, vauva kitisee lisää, vaihdat vaipan, vauvan kitinä vaan ei lopu, lähdet vaunulenkille ja kas kummaa pienokainen nukahtaa. Palaat tyytyväisenä kotiin mutta kitinä alkaa samantien kun vauhti loppuu. Mitä teit väärin, mitä voit vielä tehdä...

Villakangastakin valmistamisen vaiheet

Lähettänyt Anu Räty La, 30.09.2017 - 09:47

Teen tällä hetkellä miesten tummaa pukua villakankaasta asiakkaalle. Tämän saavuttaakseni ovat taitavat kädet sekä hyvät ohjeet tarpeen ammattitaidon lisäksi. Näistä voin valitettavasti jakaa vain neuvoja joten tässä niitä olisi.

Ensimmäiseksi otetaan mitat asiakkaasta. Mitat pitää ottaa rinnasta, kaulasta, olalta, selästä, lapaluista, palleasta, vyötäröltä ja lantiolta. Myös takin pituus pitää määrittää. Housuja varten pitää ottaa mitat hieman vyötäröltä alaspäin, nimittäin lantiolta, sivusta, sekä haarasta lattiaan asti.

Tietokoneen rakennus, salatiedettä vai kylmää logiikkaa?

Lähettänyt Jori Honkanen Ke, 16.08.2017 - 21:16

Tervehdys lukijat!

Monet tuntuvat ihmettelevän että miten ihmeessä kukaan osaa suunnitella ja rakentaa tietokoneen alusta loppuun? Osia löytyy enemmän erilaisia kuin kukaan jaksaa laskea ja kaikesta pitäisi tietää kaikki? No, ei asia sentään ihan niin monimutkainen ole vaikka aluksi voi tuntua siltä.  Tässä esimerkkinä oma prosessini:

Millainen on hyvä käännös ja miten sellainen toteutetaan?

Lähettänyt Saara Korjus Ti, 08.08.2017 - 13:15

Käännöstä tehdessä tulee ensisijaisesti ottaa huomioon käännöksen käyttötarkoitus, sillä se vaikuttaa olennaisesti muun muassa kirjoitustyyliin eli esimerkiksi sanavalintoihin. Silloin, kun kyse ei ole virallisista asiapapereista tai tieteellisestä tekstistä. Seuraava vaihe on, päättää mikä käännöstyyli on lopputuloksen kannalta paras, kotouttava vai vieraannuttava tyyli?

Tilaa RSS-syöte Blogi

Uusimmat kirjoitukset