Hyppää pääsisältöön
Monta työtä, monta osaajaa

English

Villakangastakin valmistamisen vaiheet

Lähettänyt Anu Räty La, 30.09.2017 - 09:47

Teen tällä hetkellä miesten tummaa pukua villakankaasta asiakkaalle. Tämän saavuttaakseni ovat taitavat kädet sekä hyvät ohjeet tarpeen ammattitaidon lisäksi. Näistä voin valitettavasti jakaa vain neuvoja joten tässä niitä olisi.

Ensimmäiseksi otetaan mitat asiakkaasta. Mitat pitää ottaa rinnasta, kaulasta, olalta, selästä, lapaluista, palleasta, vyötäröltä ja lantiolta. Myös takin pituus pitää määrittää. Housuja varten pitää ottaa mitat hieman vyötäröltä alaspäin, nimittäin lantiolta, sivusta, sekä haarasta lattiaan asti.

Sitten teen laskelmat kaavaa varten. Kaavat ovat puolikkaista kaavoista. Kaavoissa on eräänlainen kehikko, johon rakentuu ensin takakappale, sivupala ja lopuksi etukappale. Vielä pitää kaavoittaa kaulus sekä hihan kaava. Housuja varten on etu- ja takakappale. Vartalon suhteet on otettava huomioon ja leikattaessa kangasta on lisättävä muutosvarat kaavoihin sekä mahdollista takahalkiota varten. Myös helman käännevarat on oltava mukana ja myös hihoihin on lisättävä käännevarat. 

Leikkauksen jälkeen liimataan tukikankaat etukappaleisiin, sivupalaan, käänteisiin ja takakappaleen halkiovaraan sekä olalle. Liimaus suoritetaan joko raudalla tai suurissa kappaleissa erillisellä liimauskoneella. Etukappaleet ja sivupalat ommellaan yhteen, jotta voidaan valmistaa sivutaskut ja rintatasku. Taskujen jälkeen ommellaan takakappaleet yhteen, takasauma halkioon asti sekä olat yhteen.

Sitten päästäänkin sovitukseen. Sovituksessa huomioidaan mahdolliset rypyt, istuvuus sekä tulevat saumalinjat. Tämän jälkeen valmistetaan hihat mittojen mukaan kaavoista. Hihan pyöriöllä voi olla hieman syötöstä. Olkasaumaan tulee olkatoppaukset. Valmistetaan kaavasta kaulus ja ommellaan vuori sekä laitavaate. Vuoriin valmistetaan povitasku ja mahdolliset muotolaskokset samaan kohtaan kuin miehustassa. Vuori ja takahalkio yhdistetään, hihat yhdistetään miehustaan, valmistetaan napinlävet, ommellaan napit ja lopuksi tehdään ripustin niskaan.

Toivottavasti näistä oli joillekin hyötyä :)

Team Kukouri Osk tarjoaa näitäkin palveluita asiakkaille että jos on tarvetta niin kysykää ihmeessä, anu.raty ( ät ) teamkukouri.fi

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Uusimmat kirjoitukset